Test af personlige nyheder til dine minutter i bilen

For et par uger siden skrev jeg om den ide jeg havde fået sammen med Tom Bue fra Nordjyske Medier til personlige nyheder i bilen.

Mette Kjul fra Nordjyske Startup havde hjulpet os med at finde ti testpersoner, der alle ville modtage en personlig nyhedsudsendelse kl. 7.00 hver morgen i uge 5.

TL;DR:

God ide, men der skal arbejdes på udtalen af nogle ord-typer og udvælgelsen af historier.

Resultaterne

Konklusioner

Langt de fleste brugere forstår hvad der bliver sagt, men irriteres over udtalen. Især navne, firmanavne, steder, forkortelser og udenlandske ord er problematiske.

Udvælgelsen af historier er ikke god nok. Der kommer sportshistorier selvom det er fravalgt, og der er gentagede historier både fra dag til dag, men også i den samme udsendelse. Der er for få nye erhvervsnyheder. Der er for mange lokalnyheder for nogle, men der ønskes generelt forskellige ting fra person til person.

Historierne er overvejende relevante, men dog ikke altid interessante. 😜

De fleste testpersoner kunne let få lyden ud i bilen. En mindre gruppe lyttede dog ikke i bilen. Som et repræsentativt billede af hvor mange biler i Danmark der har Bluetooth anlæg, søgte jeg på bilbasen og fandt at ca. 48% af bilerne til salg på bilbasen.dk har Bluetooth.

Testerne har mellem 5 og 50 minutter til rådighed mens de pendler, og det store flertal hører i dag radio.

De fleste testpersoner syntes ideen er god, men mange efterspørger bedre oplæsning, bedre udvælgelsesmuligheder og få ønsker flere kilder.

På forretningsmodellerne ville halvdelen ikke være generede af et kort reklamespot i slutningen, men kun under en fjerde del ville have stedbestemte reklamer. Ingen ville dog have noget i mod en kort “udsendelsen er sponsoreret af X”.

Næsten to tredjedele ville gerne tilgå en nyhedstjeneste som denne via sms, en enkelt automatisk og den sidste fjerdedel via en app. De fleste ville gerne have en frisk opdatering en gang om dagen, men resten ville gerne have to daglige opdateringer.

Der var en tung overvægt af iPhones og kun en enkelt Android-bruger blandt testerne.

De tre vigtigste ting som testerne ville forbedre ved systemet er:

  • Udtalen
  • Breaker lydene
  • Forkortelserne
  • Udvælgelse af historier

Næste skridt

Resultaterne af testen matcher vores forventninger ret godt. Det vil være på de ovenstående områder vi skal finde på forbedringer.

Der ligger bl.a. en del muligheder for at hjælpe Polly med at lave bedre udtale ved at lave udtale-lexika.

For at forbedre udvælgelsen af historier ligger der nogle nemme sejre ved at fjerne dubletter og sortere historierne bedre, fx undgå sportshistorier for brugere der ikke ønsker nyheder om sport.

Efter de oplagte forbedringer og nemme sejre, skal vi teste noget mere, og måske endda have noget maskinlæring i gang for at kunne udvælge de rigtige historier til de rigtige lyttere.

Spread the word. Share this post!

Meet The Author

🇩🇰 Robotics, IoT, Apps & Innovation-Entrepreneur. Positive & Pragmatic, with ambitions to make the 🌍 a better place to live. Lean Startup-er & Design Sprinter.