Hvad er Google Design Sprints?

Google Design Sprints er en fem-dages proces til test af en forretningsidé. En Google Design Sprint eller bare Design Sprint kan hurtigt og effektivt flytte dig fra idé til afprøvet koncept.

Har du og har din virksomhed planer om at komme i gang med produktudvikling, digitalisering, innovation eller vil I styrke eksisterende digitale tiltag?

Brug Design Sprints og kom fra idé til afprøvet koncept og handleplan på blot fem dage.

Google Design Sprint er i flere år blevet anvendt hos Google Ventures (nu blot GV), deraf fornavnet, og er efterfølgende blevet udbredt og anvendt verden over som en effektiv og økonomisk fordelagtig arbejdsmetode, der hurtigt giver konkrete resultater.


Kort sagt: Google Design Sprints er den hurtigste vej til afklaring og løsning.

Et professionelt faciliteret sprintforløb, som på fem dage resulterer i:

  • Kortlægning af virksomhedens digitale muligheder.
  • Udvikling af idéer og koncepter til at løse virksomhedens digitale udfordring.
  • Brugertest og feedback på virksomhedens koncept for at sikre større træfsikkerhed med jeres digitale aktiviteter.
  • Handleplan for implementering af virksomhedens digitale aktiviteter.
  • Praktisk erfaring med designsprint.

Google Design Sprints giver dig svar på afgørende spørgsmål om din produkt- eller forretningsidé gennem en fokuseret indsats på design, prototype og test af idé med kunder.


Forløbet af et Google Design Sprint

Før

Inden Design Sprinten tager vi et intromøde.

Her hjælper jeg med at vurdere og klargøre den udfordring eller ide, som I gerne vil arbejde med. Vi skal frem til en helt klar definition af jeres udfordring så I kan få mest muligt udbytte af et sprint.

Under

Under selve sprintugen gennemgår I processen med fuldt fokus på udfordringen. Et sprint løber over fem hele arbejdsdage, med start mandag og slut fredag.

MANDAG: Problemet foldes ud
TIRSDAG: Skitsering af løsning
ONSDAG: Løsningsforslag samles til én løsning
TORSDAG: Prototype og test forberedelse
FREDAG: Test & validering, udarbejdelse af handleplan

Efter

Efter et sprintforløb får I hjælp til at forankre og implementere jeres initiativ eller udvikle nye initiativer. Det kan ske enten gennem et nyt sprint eller ved at vi lægger en plan sammen for udvikling af et Minimum Viable Product ud fra erfaringerne vi har fået igennem Design Sprinten.

Mine erfaringer med Google Design Sprints

Jeg har bred erfaring med at facilitere Design Sprints (og mere end 15 år med andre kreative processer) for både mindre og større virksomheder, og tager gerne en snak om jeg kan hjælpe jer med at forstå, idé-generere, skitsere, udvælge, fokusere, designe, prototype og ikke mindst teste jeres forretningsidéer.

Spar Nord Bank
Redmark revision
Access2Innnovation

I videoen her gennemgår jeg metoden. Trin for trin og dag for dag, og deler ud af mine praktiske erfaringer med Design Sprint metoden.


Er en Google Design Sprint noget for dig?

Uffe lytter på en onsdag i en Design Sprint
Uffe lytter på en onsdag i en Design Sprint

Skal en Google Design Sprint vare 5 dage?

Nej, jeg har faciliteret Design Sprints 2,3,4 og 5 dage, og i dem alle har kunderne lært en masse om deres udfordringer, produkt eller proces vi har arbejdet med. Når det er sagt er det min klare anbefaling at man afsætter 5 dage til den første Sprint, så man kan få fulde værdi og impact af metoden.