Innovation for alle med PRE.DO – sæt strøm på idearbejdet

Innovation er vigtigt

Alle taler om innovation og disruption. De nævnes så meget og i så mange sammenhænge at ordene næsten mister deres værdi og betydning.

Det er dog svært at se mange positive veje fremad for samfund og menneskeheden som helhed, hvis vi skulle stoppe med at opfinde og forbedre, hvad og hvordan vi gør ting.

Innovation og idéudvikling er bare ikke nemt, for der opstår nemt en afkobling mellem folk med stor metodisk og teoretisk viden og folk der har praktisk erfaring, med det område man ønsker at udvikle på.

Hav altid en industriel designer inden for rækkevidde

Begreber som Design Thinking, Service Design, Co-creation, Lean og Agile metoder (og mange flere) er gode metoder, der skaber rammer for at dygtige design- og metode-folk mødes med emne-eksperter (‘subject matter experts’ lyder federe) og de så sammen brainstormer, analyserer og designer nye løsninger på opgaver, problemer eller muligheder.

Der uddannes bla. dygtige design tænkere fra Aalborg Universitets Industrielle Design linier, og jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med flere af dem.

De er desværre ikke alle steder på alle tider, men det er der snart råd for!

Sammen med to af de allerdygtigste Industrielle Designere jeg har mødt; Thomas Broen og Christoffer Mørch fra Ideaal og en af de allerskarpeste markedsføringshjerner; Maj-Britt Kjær Sørensen, har jeg arbejdet frem imod at lave et digitalt værktøj, der vil kunne hjælpe nogen af alle de mennesker og virksomheder med ideer, der ikke altid har en designer inden for arms længde.

Gode ideer udnyttes ikke

Vi har talt med hundredevis af gode mennesker i kompetente virksomheder og organisationer, alt fra helt nye iværksætter til store globale virksomheder, og vi har set de samme mønstre igen og igen:

Virksomhederne går glip af enorme værdier i ideer eller forbedringsforslag fra medarbejderne, samarbejdspartnere og kunder, der ikke bliver samlet op og vurderet effektivt.

Vi har set, at virksomhederne oftest er super dygtige til at køre og gennemføre udviklingsprojekter, men det er ikke altid de vigtigste eller rigtige udviklingsprojekter, der bliver udvalgt og startet.

PRE.DO – Innovation for alle

Derfor er vi gået igang med at bygge PRE.DO, som navnet antyder et værktøj, der skal bruges inden projekterne udføres. Pre-doing.

PRE.DO bliver en Software as a Service (SaaS) platform, som individer, teams og virksomheder kan bruge til at opsamle, berige og evaluere de ideer og forbedringsmuligheder, som medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder dagligt får.

Berigelsen af de rå ideer vil kunne gøres let tilgængelig, sjov og effektiv ved at digitalisere et udvalg af de mere end 100 metoder, som vi tilsammen har udviklet eller mødt gennem årene.

PRE.DO skal pitches

Det bliver et stort arbejde og vil kræve, at vi får noget ekstern finansiering ind i projektet. Vi har valgt, at det første sted, vi vil opsøge det, er til Growing Investors eventen i Århus d. 20. april, hvor 80-100 Venture Capital investorer vil lytte til 6 udvalgte start-ups pitche deres ideer og virksomheder.

Vi ❤️ feedback, så her er vores pitch-deck for PRE.DO.

Vi har også valgt, at stille op til Løvens Hule på DR-tv, så i næste uge skal vi raffinere og optage video af vores pitch.

Har du ideer til steder, vi skal stille os på for at præsentere vores projekt, har du ideer eller tanker til emnet, folk vi skal snakke med, eller noget helt andet, så giv mig et pip.

Spread the word. Share this post!

Meet The Author

🇩🇰 Robotics, IoT, Apps & Innovation-Entrepreneur. Positive & Pragmatic, with ambitions to make the 🌍 a better place to live. Lean Startup-er & Design Sprinter.