Mangler I et bestyrelsesmedlem der kan bidrage til jeres digitale transformation?

Digitalisering er et vigtigt emne i langt de fleste danske virksomheder. Ofte vil den Digitale Tranformation være så omfattende, at der er behov for fortsat fokus fra top-ledelse og bestyrelse. Det kan jeg hjælpe med!

Book et møde med mig så vi kan afdække om jeg skal være dit nye digitale bestyrelsesmedlem.

“I Norden er det kun 1 ud af 20 bestyrelsesmedlemmer der har digital forståelse. I USA er det 1 ud af 6”

Bent Dalager, Partner and Nordic Head of NewTech, KPMG Denmark

Bestyrelsesmedlem og digital sparringspartner

En digitaliseringsrejse vil ofte indeholde flere etaper, nogle tidlige og meget lavthængende frugter der kan høstes og give stor return-on-investment. Det giver samtidigt en god energi internt i virksomheden, og ofte mod på mere. Muligvis har I selv taget disse første spæde digitale skridt, men oftest vil mine nye (og erfarne) øjne kunne se andre muligheder end virksomhedens egne medarbejdere har fået øje på.

Det er ofte en god ide at undersøge mulighederne for at benytte Lean Innovation metoder som fx Google Design Sprint.

Indsatsområder efter Teknologi

Jeg kan hjælpe jer med at afdække hvilke teknologier, jeres virksomhed kan have gavn af. Det kan fx være en eller flere af disse:

 • Kunstig Intelligens = Artificial Intelligence (AI), herunder ML
 • Machine Learning (ML), genkendelse af objekter i billeder, lyd og tale, finde mønstre i store multi-dimensionelle datamængder, gruppering af datapunkter
 • Data Science, få overblik og indsigt i jeres data
 • Big Data, ikke bare store men meget store datamængder er tilgængelige. Både internt i virksomheden men også offentlige data eller kommercielle datasæt.
 • Internet of Things (IoT), få data fra maskiner, rum og inventar, fra mange typer sensorer der konstant bliver nemmere og billigere at benytte.
 • Apps, vi forventer som brugere at kunne tilgå data og systemer alle steder og på alle tider. Om platformen hedder iOS, Android eller Web, og devicet er en smartphone, en tablet, et smartwatch eller et smart TV.
 • Robotics, både bløde (Robot Process Automation) og hårde robotter i både på jorden og i luften i form af droner.
 • Virtual Reality (VR) og ikke mindst Augmented Reality (AR), hvor man kan visualisere sine data i en ren 3D verden eller i som et lag ovenpå virkeligheden.
 • Digital markedsføring og salgsproces, hvem vil ikke gerne have flere og bedre kunder?

Muligvis er der nogle mere grundlæggende – men ikke mindre vigtige – indsatsområder der skal fokuseres på først:

 • Digital infrastruktur i virksomheden, der kan dække alt fra de telefoner, tablets og computere medarbejderne bruger, til WiFi netværk, skærmdeling, drift og service.
 • Hardware i virksomhedens digitale infrastruktur, skal den ejes, leases eller lejes, eller tager dine medarbejder deres egne devices med, Bring Your Own Device (BYOD)
 • Cloud computing skal være en del af virksomhedens digitaliseringsstrategi, men hvordan og hvor meget er ikke altid nemt at svare på. Her kan jeg hjælpe!
 • Intern og ekstern digital kommunikation, er telefonopkald og email altid det rigtige og mest effektive?

Alle disse teknologier er vigtige at have overblik over i arbejdet med digitaliseringen af virksomhederne, deres processer og ikke mindst produkter.

“Et godt digitalt afsæt begynder i bestyrelsen”

Camilla Rygaard-Hjalsted, direktør for Digital Hub Denmark, Kilde

Opgrader din virksomhed med digitalt kompetent bestyrelsesmedlem

Når alle disse teknologiske dimensioner så kombineres med en palette af nye mulige forretningsmodeller, kræver det et stort overblik og en bred vifte af kompetencer i bestyrelsen og hele organisationen.

Uffe Koch, Civilingeniør i Datateknik. Årgang 1974. Jeg fik min første computer i 1982, og har leget og arbejdet digitalt lige siden.

uffe@detgodefirma.dk

+45 2828 7878