Mere end 150 apps udviklet
Jeg har mere end 18 års erfaring med app-udvikling. Siden åbningen af Apples AppStore i 2008 har jeg hjulpet med udviklingen af mere end 150 mobil apps. Apps til iPhone, Apps til iPad, Apps til Apple TV, Apps til Apple Watch, Apps til Android telefoner, Apps til Android tablets, Apps til SmartWatches, Apps til Windows Phone og Blackberry (R.I.P), Apps til proprietære (lukkede) mobil-platforme og masser af Web-apps.
App-udvikling: iOS Apps, Android Apps, Web Apps
Jeg har lavet rigtig mange Native Apps til iOS med Xcode, Objective-c og Swift. Til Android har jeg lavet apps med Android Studio og Eclipse, programmeret både i Java og Kotlin.
App-udvikling kan dog være en ret omkostningstung affære. Især hvis man skal gen-udvikle en hel Native App til både iOS og Android. Ofte vil prisen for den anden platform løbe op i 60-80% af prisen for den første platform. Hvis App’en så også skal være tilgængelig i en web browser fx på en computer, skal man have den store tegnebog frem igen!
Cross-platform App-udvikling
Derfor er det attraktivt at kigge på såkaldte cross-platform værktøjer, hvor man kan nøjes med at lave App’en en gang i et programmeringssprog, og måske kun lave justeringer til de enkelte platforme.
Jeg lavet en del Apps med Xamarin platformen der nu er ejet af Microsoft. Den platform har sine styrker, men absolut også nogle svagheder.
Hvis App’en skal indeholde 3D objekter eller en hel 3d verden, bliver det oftest Unity3D platformen jeg anbefaler.
Hvis App’en både skal ud til iOS og Android OG som Web-App anbefaler jeg ofte en React Native baseret løsning. Det er her mit hjerte banker allertungest. Jeg vil for det meste undersøge om den App der skal laves kan laves på fornuftig vis med React Native.
Hvordan kommer jeg igang med mit app projekt?
Nemt nok: Book et møde med mig. 😉
Til det indledende møde drikker vi kaffe (eller jeg gør i hvertfald gerne), vi smider idéerne på bordet og finder ud af, om det er en app du skal have og om vi skal lave den sammen. Sammen skræddersyr vi en app løsning, som netop passer til dig.
Næste skridt er oftest en workshop hvor vi sammen vender de tekniske løsningsmuligheder, mens vi udarbejder det første udkast til et design der viser app’en fra brugerens synspunkt.
Herefter sammenkoger jeg vores snakke og tegninger til et konceptdokument der indeholder den røde tråd i app’en. Workshop og konceptdokumentet laver vi efter timeforbrug, hvor du til en hver tid kan sig tak for denne gang, og så sender jeg dig kun en regning for de timer jeg har brugt på din ide. Du står fuldstændigt fri til at tage det udarbejde materiale og søge udvikling andet steds.
Nu er vi sammen blevet så meget klogere at vi ved nogenlunde hvad første version af app’en skal kunne og hvordan den skal virke for brugeren. Så har du sandsynligvis også brug for et lidt mere konkret budget for de næste faser, så det får du her og vi indgår et mere formaliseret samarbejde.
Nu begynder design arbejdet for alvor, og jeg oversætter de indledende skitser til lækre og brugervenlige skærme der kan bruges i prototyper og den endelige app.
Jeg oversætter den liste af features vi har aftalt til en kravspecifikation og begynder det egentlige udviklingsarbejde.
Under udviklingen tester jeg løbende app’en og sender hyppigt versioner til dig som du kan teste på din telefon eller sammen med brugerne.
Nå app’en bare spiller, hjælper jeg med at publicere den til AppStore og Google Play, og så skal du bare lægge boblerne på køl.
Allerede inden de sidste gæster tager hjem fra release partyet har jeg lavet de første dataopsamlinger fra app’en. Dem laver jeg både så vi kan se hvordan og hvor meget brugerne bruger app’en, men også så jeg kan samle evt. fejl og problemer op og løse dem hurtigst muligt. Det er dine data der opsamles og jeg hjælper gerne med at finde de helt rigtige måder at bruge dem på både til markedsføring og feedback.
Hvad skal jeg tænke over inden vi mødes?
- Hvem er brugerne af app’en? Er det en ensartet målgruppe: geografisk, alder, køn, faglighed, erfaring, smag, osv.
- Hvilket problem løser app’en? eller skaber den merværdi for brugerne?
- Ved du hvorfor og om de ønsker at bruge din app?
- Bruger de allerede nu en anden app eller løsning?
- Hvem er kunderne? Det er ikke altid det er dem der betaler for app’en der er brugerne? Måske er det dig der betaler for en app til dine børn, eller din chef der betaler for en app du skal bruge til dit arbejde.
- Findes der konkurrerende apps? Hvordan differentierer din ide sig fra deres? Hvordan klarer de sig?
- Er en app den bedste løsning? måske er et website eller en papir-fomular det nemmeste for brugerne? vil din app gøre brugerne gladere?
- Hvordan vil du tjene penge på din app? eller hvordan er app’en business case?
- Hvilke andre systemer skal app’en “snakke sammen” med og læse og skrive data til og fra?
- I hvilke situationer og steder skal app’en bruges? Skal den kunne betjenes med en hånd og skal skærmens lys konkurrere med solens skarpe lys?
- Ved du om dine brugere bruger iPhones, Android telefoner, sidder ved en laptop eller måske hellere vil have en web-app der slet ikke skal installeres? Er det brugernes egene telefoner eller det en deres arbejdsgiver ejer?
Bare rolig… du behøver ikke have super skarpe svar på alle ovenstående spørgsmål inden vi mødes, jeg skal nok hjælpe dig med at finde de rigtige svar frem.
Skal jeg give et tilbud på din App?
Send mig en beskrivelse af App’en du ønsker dig, og book et møde direkte i min kalender:
App-udviklingsprojekter jeg har været med til
Her er et udpluk af ikonerne fra Apps jeg har udviklet på.
- Hvor mange af dem har du installeret?
- Hvor mange af firmaerne bag genkender du?










































































































